Arbëri

Thëngjilli ballkanik vret popullatën dhe ngufat Evropën

Thëngjilli ballkanik vret popullatën dhe ngufat Evropën

Gjashtëmbëdhjetë termocentrale në Ballkanin Perëndimor ndotin rajonin dhe Evropën më shumë se 250 termocentralet evropiane me thëngjill, transmeton Koha.net.

Raporti më i ri Bashkësisë Evropiane të Energjisë me seli në Vjenë dhe rrjeti organizatave joqeveritare të udhëhequra nga Lidhja për Shëndet e Mjedis Jetësor (HEAL) dhe organizata evropiane për Mbrojtjen e Mjedisit "Europe Beyond Coal", tërheq vërejtjen se 16 termocentrale në Ballkanin Perëndimor ndotin rajonin dhe tërë Evropën më shumë se të gjitha termocentrale tjera evropiane me thëngjill që gjithsej janë 250 sosh, përcjell sot al jazzera .