BE akordon 32 milionë euro për energjetikën në Ballkanin Perëndimor

BE akordon 32 milionë euro për energjetikën në Ballkanin Perëndimor

22 February 2019 16:10

Efikasiteti energjetik dhe lufta kundër ndryshimit të klimës janë dy objektivat e paketës së re të buxhetit të BE prej 32 milionë eurosh për Ballkanin Perëndimor, njoftoi Komisioneri i Zgjerimit të BE, Johannes Hahn, gjatë takimit ministror për energjinë mes gjashtë shteteve të Ballkanit, që po zhvillohet në Podgoricë.

Ky financim u shtohet 50 milionëve euro të tjera të akorduara më parë nga BE për të forcuar politikat energjetike të rajonit.

“Paratë janë të destinuara për tranzicion e gjelbër, në mënyrë që rajoni të renditet sa më shpejt që të jetë e mundur me standardet mjedisore të BE dhe Marrëveshjes së Parisit”, shpjegoi Hahn.

“Ballkani Perëndimor është një potencial i madh i energjisë, që llogaritet në 2,5 miliardë euro në vit”, theksoi komisioneri duke inkurajuar ministrat e gjashtë vendeve që të kapërcejnë “pengesat politike dhe çështjet dypalëshe”.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme