1 perditesime
10:32

Kelmendi: Përveç mësuesit, policit e mjekut, ka të inkriminuar edhe të tjerë në rastin e Drenasit

Kryeshefja e IPK-së, Miradie Kelmendi, ka thënë se rasti i Drenasit është i ndjeshëm dhe se në të ka të përfshirë më shumë se vetëm 3 persona që janë përfolur në media nga fillimi.

“Ka edhe persona të tjerë të inkriminuar në këtë rast, nga institucione të tjera”, ka thënë Kelmendi, e pyetur nga deputeti Rexhep Selimi nëse ka të tjerë të dyshuar, përveç gjinekologut, policit e mësimdhënësit, raporton KTV.

Nga Selimi, Kelmendi është pyetur nëse i dyshuar është edhe avokati që kishte denoncuar rastin, por ajo nuk është përgjigjur, me arsyetimin se rasti është ende nën hetime.

Selimi e ka pyetur nëse po e trajtojnë rastin me policin e përfshirë në rastin në Drenas, me rastin e inspektorit të IPK-së, që ishte kapur në një motel në orar të punës, duke rikujtuar se denoncuesja e rastit është ende e suspenduar, tash e tri vite.

Kelmendi ka thënë se rasti Valbona Osmanit ndodhet në Gjykatë dhe do të respektojnë vendimin e organeve të drejtësisë.

10:25

Kryeshefja e IPK-së kërkon raportim pa praninë e mediave për rastin e Drenasit

Kryeshefja e Inspektoratit Policor të Kosovës, Miradije Kelmendi, ka kërkuar mbylljen për media të raportimit të saj para Komisionit për Punë të Brendshme.

Një gjë të tillë ajo e kërkoi teksa pritej të përgjigjej për rastin e Drenasit, ku u raportua për një përdhunim të një të miture nga një mësimdhënës e një polic, me arsyetimin se, siç ka thënë ajo, ‘mund të lëndohen hetimet’, raporton KTV.

Deputetët kanë qenë të ndarë lidhur me mbylljen e mbledhjes së Komisionit për media, megjithatë, dhe kanë vendosur që ta ndajnë në dy pjesë, pjesa e parë e hapur e më pas do të mbyllet.