Arbëri

Gazetari i NYT-it rrëfen për sfidat në raportim dhe ngazëllimin e kosovarëve në ditën e Pavarësisë

Nga Praga ku ishte vendosur si korrespodent i New York Timesit, për Evropën Lindore dhe Qendrore, Dan Bilefsky në shkurtin e vitit 2008, u nis për në Prishtinë.

I shqetësuar nëse do të arrinte në kohë për të raportuar, mes turmës së njerëzve, Bilefsky e kishte ndier veten me fat që kishte takuar një shqiptar që kishte ardhur nga New Yorku, i cili i gjatë tërë rrugës që i kishte ndihmuar për të arritur në kryeqytet, raporton KTV.