Arbëri

Kërcënime për protesta e greva vjen nga sindikata e KEK-ut, KOSTT-it e Postës

Kërcënime për protesta e greva vjen nga sindikata e KEK-ut, KOSTT-it e Postës
Foto ilustrim

Tri Sindikata janë bërë bashkë në një letër, për të kërkuar interpretim ligjor se a janë edhe ata të përfshirë në Ligjin për Paga. Sindikata e Re Korporata Energjetike e Kosovës, Federata Sindikale e Pavarur e Postës dhe Telekomunikacionit të Kosovës dhe Shoqata e pavarur Sindikale KOSTT, u kanë shkruar ministrave Mahir Yagcilar dhe Valdrin Lluka.

Duan që ata të mos përfshihen në Ligjin për Paga, me alibinë se janë punonjës në ndërmarrje të pavarura, që nuk varen nga buxheti i shtetit.