Arbëri

Cilat janë problemet kryesore të internetit për fëmijët në Kosovë

Cilat janë problemet kryesore të internetit për fëmijët në Kosovë

Pedofilia dhe dhuna shihen si problemet më shqetësuese në internet për fëmijët në Kosovë. Kështu ka thënë Teuta Zymeri nga Qendra për Studime të Avancuara FIT, që ka treguar në “Puls” të KTV-së, të dhënat e një hulumtimi sa i përket përdorimit të internetit nga fëmijët.

Ajo ka thënë se nga një hulumtim i bërë me 1500 nxënës në Kosovë, sipas statistikave, rrjeti social më i frekuentuar është Instagrami, ndërsa pas tij vijnë YouTube dhe Facebooku.