Arbëri

KPK kërkon që “me ligj të ndalohet greva e mësimdhënësve”

KPK kërkon që “me ligj të ndalohet greva e mësimdhënësve”

Këshilli i Prindërve të Kosovës në një letër për kryeministrin Ramush Haradinaj pasi Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës nuk pranoi rritjen e koeficientit prej 0.2 ka thënë se thelbi i kërkesës së kësaj sindikate është politik.

“Veprimet e fundit të SBASHK-ut me të cilin refuzuan ofertën e Qeverisë për rritje të koeficienteve të pagës së mësimdhënësve për 0.20 dhe për ta vazhduar grevën, tregojnë përfundimisht se thelbi i kërkesës së SBASHK-ut nuk ka karakter social, por puro politik”, thuhet në letrën e KPK-së.