Arbëri

Ngritja e taksës s’ndikoi fare në dyqanet e veriut të Mitrovicës

Ngritja e taksës s’ndikoi fare në dyqanet e veriut të Mitrovicës
 

Ngritja e taksës nga qeveria e Kosovës ndaj produkteve të Serbisë dhe të Bosnjës pothuajse nuk ka pasur asnjë ndikim në jetën e qytetarëve në veri të Kosovës. Në marketet atje mund të gjeni pothuajse të gjitha produktet ushqimore nga Serbia.

Është fshehtësi publike se mallrat në Kosovë nga Serbia hyjnë përmes kanaleve të kontrabandës, por edhe përmes shteteve fqinje. Sipas mendimit të shumëve, një skenar i tillë u pa pas ngritjes së taksës në 100 për qind.