Arbëri

Njerëzit e politikës, përfituesit më të mëdhenj të Projektligjit për pagat

Njerëzit e politikës, përfituesit më të mëdhenj të Projektligjit për pagat

Një shofer i kryeministrit do të paguhet 50 euro më shumë sesa një mësimdhënës në arsimin fillor. Njësoj do të paguhen edhe shoferët, asistentët administrativë e mbrojtja e afërt në Presidencë dhe Kuvend, shkruan sot Koha Ditore.

Këto paga janë paraparë në Projektligjin për paga, i cili është në procedurë të shqyrtimit në Kuvend. Ky projektligj parasheh që njerëzit e politikës të jenë përfituesit më të mëdhenj apo të kenë rroga pesëfish më të larta sesa mësimdhënësit. Koeficienti bazë llogaritet të jetë 239 euro.