Arbëri

Pak të interesuar për legalizim të armëve, shkak çmimi i lartë i aplikimit

Brenda dy javësh që ka nisur fushata për legalizim të armëve janë dorëzuar vetëm 20 armë, pronarët e të cilëve kanë aplikuar për legalizim.

Ministria e Punëve të Brendshme vlerëson se deri më tash, fushata nuk e ka pasur efektin e duhur, raporton KTV.

Sipas zyrtarëve të kësaj ministrie, fushata në ditët e ardhshme do të intensifikohet, në mënyrë që qytetarët të kenë më të qartë procesin e legalizimit.

Arsye tjetër e interesimit të vogël të qytetarëve për të legalizuar armët, po konsiderohet të jetë edhe çmimi për legalizim.

Destan Mustafa, shefi i divizionit për armë dhe municion në MPB ka thënë se në momentin që bëhet kërkesa për legalizim, duhet të tregohet edhe arsyeja e armëmbajtjes.

Ai shtoi se janë të ndara kategoritë të cilat kanë mundësi të legalizohen.

Me vendim të ministrit të Punëve të Brendshme, Ekrem Mustafa, gjatë periudhës së fushatës për legalizim të armëve, është pezulluar zbatimi i nenit 374 i Kodit Penal.

Kodi penal parasheh gjobë deri në 7 mijë e 500 euro ose dënim me burgim deri në 5 vjet për armëmbajtje pa leje.

Dënim 2 deri në 10 vjet burgim, parashihet edhe për posedim ilegal të katër ose më shumë armëve dhe më shumë se 400 fishekëve.

Fushata e legalizimit ka filluar në muajin dhjetor dhe do të zgjasë 6 muaj.