Arbëri

Rruga e paqartë drejt liberalizimit të vizave

Rruga e paqartë drejt liberalizimit të vizave
 

Në vitin 2018, ka ekzistuar shansi më i mirë që të ketë një skenar pozitiv për vendimmarrje nga mekanizmat e Bashkimit Evropian për liberalizimin e vizave për Kosovën dhe tashmë e ardhmja është e paqartë, vlerësojnë njohësit e integrimeve evropiane. Sipas tyre, marrja e liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës, e cila do t’ua mundësonte atyre lëvizjen e lirë në zonën Schengen, mbetet sfidë për institucionet e vendit.

Taulant Kryeziu nga Instituti i Kosovës për Politika Evropiane (EPIK) duke folur për Radion Evropa e Lirë, vlerëson që viti 2019 do të ketë mjaft paqartësi lidhur me procesin e liberalizimit të vizave për Kosovën.