Arbëri

Këshilli i Pavarur Mbikëqyrës rrëzon vendimin e MASHT-it për drejtorin e Institutit Pedagogjik

Këshilli i Pavarur Mbikëqyrës rrëzon vendimin e MASHT-it për drejtorin e Institutit Pedagogjik
Foto: Ilustrim/Koha
 

Këshilli i Pavarur Mbikëqyrës për Shërbyesit Civilë (KPMSHCK) ka nxjerrë vendim për kthimin e Nezir Çoçajt drejtor i Institutit Pedagogjik të Kosovës (IPK). Sipas vendimit të nxjerrë më 3 dhjetor, Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT) është e obliguar që në afat prej 15 ditësh, që nga data e pranimit të vendimit, ta kthejë Çoçajn në pozitën e drejtorit të IPK-së bazuar në aktemërimin e datës 29.11.2013, shkruan sot Koha Ditore.

Me vendimin e KPMSHCK-së shfuqizohet vendimi i Komisionit për zgjidhjen e kontesteve dhe ankesave në MASHT i datës 31 tetor 2018, i cili e kishte refuzuar ankesën e Çoçaj të cilën ai e kishte bërë pas vendimit të Ministrisë për të mos iu lejuar kthimi në Institut.