Arbëri

Gjermania thotë se Kosova ka të drejtë për Ushtri, kërkon përmbajtje nga Prishtina e Beogradi

Gjermania thotë se Kosova ka të drejtë për Ushtri, kërkon përmbajtje nga Prishtina e Beogradi

Gjermania ka kumtuar se miratimi i ligjeve për transformimin e FSK-së në Ushtri nuk bën të shfrytëzohet për përshkallëzim dhune dhe ka ftuar Serbinë e Kosovën për përmbajtje, transmeton Koha.net.

"Kosova si shtet sovran ka të drejtë t’i formojë forcat e veta të rregullta e të armatosura e”, ka thënë zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Gjermanisë Rainer Breul.