Arbëri

ASK: Rritet kostoja e ndërtimit

ASK: Rritet kostoja e ndërtimit
Foto: Ilustrim/Koha

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka publikuar Indeksin e çmimeve të ndërtimit për tremujorin e tretë të këtij viti, ku vlerësohet se indeksi i tërësishëm i kostos të ndërtimit në Kosovë pati ngritje për 0.5 për qind, krahasuar me tre mujorin e dytë të këtij viti.

Sipas ASK-së, rritje më të madhe kishte te kategoritë transporti 14.3%, energjia 1.6% dhe kostot e tjera me 0.6%.