Arbëri

Jetoni e mashtroi fondin pensional zviceran për gjysmë milioni franga

Foto: Pixsil
 

Për njëmbëdhjetë vite me radhë, Jetoni 65-vjeçar mashtroi pensionin invalidor, derisa nuk e zbuloi një detektiv social. Jo krejtësisht të pafajshëm ishin edhe mjekët, të cilët shumë lehtë kishin konfirmuar se simulanti nuk ishte në gjendje të punonte, shkruan “Aargauer Zeitung”.

Kur punëtorët e Institutit të Sigurimeve Shoqërore Aargau (SVA) e vizituan Jetonin, ai u shtri në divan në mënyrë apatetike. Pyetjeve iu përgjigj i hutuar, aspak apo duke pretenduar se po i flihej. Të afërmit e tij pastaj deklaruan se gjendja e tij ishte e keqe dhe e pandryshueshme, se ai mezi mund të funksiononte në mënyrë të pavarur, përcjell Albinfo.ch.