Ende s’dihet nëse dorëheqjet e kryetarëve në veri janë ligjore Foto: Reuters / ilustrim

Ende s’dihet nëse dorëheqjet e kryetarëve në veri janë ligjore

08 December 2018 17:53

Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal, përkatësisht departamenti për çështje ligjore edhe më tej është duke i shqyrtuar kërkesat për dorëheqje të katër kryetarëve të komunave me shumicë serbe në veri të Kosovës.

Zyrtarët në këtë ministri i thanë Radios Evropa e Lirë se Zyra ligjore në ministri është duke e trajtuar çështjen e këtyre dorëheqjeve.

Zëvendësministri në Ministrinë e Administrimit të Pushtetit Lokal, Beqir Fejzullahu, tha se nëse zyra ligjore konstaton se dorëheqjet janë në përputhje me ligjet për vetëqeverisje lokale, vazhdohet me proceduat e tjera.

“Dorëheqjet kanë ardhur në formë elektronike dhe nuk kanë ardhur në formë fizike. Për këtë arsye do t’i trajtojmë si dorëheqje dhe do të dalim me një qëndrim konkret, a pranohen ato dorëheqje apo jo. Nëse janë të ligjshme do të vazhdojmë me procedurat e mëtejme”, tha Fejzullahu.

Shkrimin e plotë e gjeni në Radion Evropa e Lirë

Komentet

Shto koment

Të ngjashme