Arbëri

Kuvendi po shqyrton në parim projekt-buxhetin e vitit 2019, kritika të forta nga opozita

Ashtu siç pritej, buxheti i 2019-s është kritikuar nga dy partitë opozitare, LDK-ja e Vetëvendosje, për të cilat buxheti i shtetit është buxhet social e për interesa të bizneseve brenda oborrit të qeverisë dhe nuk paraqet asnjë aspekt zhvillimor.

2.3 miliardë euro është buxheti që u prezantua nga Ministri i Financave, Bedri Hamza, i cili, pos tjerash, deklaroi se rritja ekonomike pritet të jetë 4.7 përqind, ndërsa në terma realë pritet të jetë 4.1 përqind.