Arbëri

Gjermania financon shkollimin e infermierëve jashtë vendit – rrezikohet boshatisja e Ballkanit

Gjermania financon shkollimin e infermierëve jashtë vendit – rrezikohet boshatisja e Ballkanit
Foto: Ilustrim
 

Joana Bocaj është 25 vjeçe. Ajo ka tre vjet që punon si infermiere në qytetin e Vlorës. Nëse gjërat shkojnë sipas planeve të saj, Joana nuk do të punonte edhe shumë kohë në Vlorë, sepse ajo po përgatitet që ta lerë Shqipërinë dhe të fillojë një jetë të re në Dyseldorf. Për këtë qytet ajo ka dëgjuar nga një koleg i saj.

“Mendoj se në Gjermani do të kem një jetë më të mirë dhe një të ardhme më të mirë. Kemi rroga të vogla, dhe askush nuk e vlerëson punën tonë. Prandaj dua të punoj e të jetoj atje”.