Arbëri

Shpallja e zgjedhjeve në veri, detyrim kushtetues

Shpallja e zgjedhjeve në veri, detyrim kushtetues

Do të jetë e pakthyeshme dorëheqja e kryetarëve të katër komunave të veriut të populluara kryesisht me serbë, edhe nëse mund të pushojnë arsyet për të cilat ata kanë marrë këtë veprim. Pasojë kushtetuese e vendimeve të tyre është shpallja e zgjedhjeve të parakohshme në veri, nga ana e presidentit të Shtetit, shkruan sot Koha Ditore.

Javën e shkuar kryetari i Mitrovicës veriore, ai i Leposaviqit, ai i Zveçanit dhe kryetari i Zubin-Potokut deklaruan dorëheqjen, si shenjë pakënaqësie ndaj taksës në shkallë 100 për qind që Qeveria ka vënë për produktet me origjinë nga Serbia, si dhe për arrestimet e serbëve të dyshuar për vrasjen e Oliver Ivanoviqit. Ata kanë deklaruar edhe shkëputjen e komunikimit me institucionet e Kosovës. Megjithëkëtë, rrugën e tyre nuk e kanë ndjekur edhe kryetarët e komunave të tjera me shumicë serbe.