Arbëri

“28 Nëntori të jetë festë zyrtare, disa festa në kalendar janë të panevojshme”

Foto: Koha / ilustrim
 

28 Nëntori nuk bën pjesë në kalendarin e festave zyrtare të Kosovës, ani pse kjo ditë festohet çdo herë dhe e njëjta shpallet ditë pushimi për të gjitha institucionet shtetërore. Historianë, edhe deputetë të Kuvendit të Kosovës po kërkojnë që kjo festë të jetë pjesë e kalendarit të festave zyrtare.

Sipas tyre, në këtë formë po cenohen vlerat kombëtare.