Arbëri

Me simbolin e kordeles së bardhë dhe ngjyrën portokalli, në përkujtim dhe parandalim të dhunës ndaj grave e vajzave

Me simbolin e kordeles së bardhë dhe ngjyrën portokalli, në përkujtim dhe parandalim të dhunës ndaj grave e vajzave

Fushata e 16 Ditëve të Aktivizmit është fushatë botërore që organizohet çdo vit. Fushata fillon sot, me 25 nëntor, e njohur si Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas dhe përfundon me 10 dhjetor, Ditën e të Drejtave të Njeriut.

Çdo vit përmes kësaj fushate bëhen thirrje për veprime globale për të rritur ndërgjegjësimin në mbarë botën për parandalimin dhe eliminimin e dhunës ndaj grave e vajzave.