Arbëri

Inspektorati ashpërson masat për ata që s`i referohen Kosovës si shtet

Inspektorati ashpërson masat për ata që s`i referohen Kosovës si shtet
 

Inspektorati i tregut, që vepron në kuadër të Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë, dhe Dogana e Kosovës kanë ashpëruar masat e kontrollit në zbatim të plotë të vendimit të ministrit Endrit Shala, për ndalimin e produkteve serbe që nuk i referohen Republikës së Kosovës si shtet.

Që nga hyrja në fuqi e vendimit të ministrit të Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, i cili ndalon shitjen e produkteve që nuk i referohen Kosovës si shtet, Inspektorati i Tregut në Ministrinë e Tregtisë, ka kërkuar largimin e këtyre produkteve, vlera që llogariten në mijëra euro. Këtë e konfirmoi për televizionin publik zëdhënësi i Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë, Elhami Ismajli. Sipas tij, Inspektorati deri më tani ka vepruar në Komunën e Mitrovicës, në Prizren, dhe do të jetë edhe në qytete të tjera përreth.