Arbëri

“Qeveria të mos procedojë ligje për hir të BE-së, por për qytetarët”

Foto: Koha / ilustrim
Foto: Ilustrim
 

Instituti GAP, Instituti i Prishtinës për Studime Politike (PIPS) dhe Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) kanë reaguar ndaj qeverisë për kërkesën urgjente që të procedohet pakoja e ligjeve që janë pjesë e agjendës evropiane dhe Programit Kombëtar për Zbatimin e MSA-së.

Sipas këtyre organizatave, përmbushja e objektivave të Agjendës për Reforma Evropiane dhe mobilizimi institucional nuk duhet të prioritizohen vetëm për të qëndruar mirë para Bashkimit Evropian dhe për të siguruar se “po kryejmë detyrat e shtëpisë”, por duhet dhënë përparësi për shkak të përfitimeve që këto objektiva sjellin për mirëqenien e kosovarëve dhe zhvillimin e vendit.