Arbëri

Shënohet 100-vjetori i përfundimit të Luftës së Parë Botërore

Shënohet 100-vjetori i përfundimit të Luftës së Parë Botërore
Foto: Reuters
 

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron ka mirëpritur rreth 70 liderë botërorë sot në Paris, të cilët morrën pjesë ceremoninë për të shënuar 100-vjetorin e përfundimit të Luftës së Parë Botërore.

Armëpushimi hyri në fuqi më 11 nëntor, 1918, duke i dhënë fund kështu luftës katërvjeçare, që la të vdekur të paktën 10 milionë ushtarë dhe miliona civilë.