Arbëri

Gjashtë pretendentë nga parti të ndryshme shqiptare synojnë të udhëheqin me Këshillin Nacional të Shqiptarëve në Serbi

Gjashtë pretendentë nga parti të ndryshme shqiptare synojnë të udhëheqin me Këshillin Nacional të Shqiptarëve në Serbi
Foto: KsP/ilustrim
 

Nesër në Luginën e Preshevës mbahen zgjedhjet e Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Serbi, i cili merret ekskluzivisht me çështjet e shqiptarëve atje, me qëllim të avancimit të të drejtave të shqiptarëve në fushën e arsimit, kulturës dhe përdorimit të simboleve kombëtare.

Njohës të së drejtës kushtetuese në Kosovë thonë se të drejtat e shqiptarëve atje janë përkeqësuar dhe se ata që marrin mandatin për udhëheqjen e Këshillit duhet të jenë unikë dhe t’i përparojnë të drejtat e tyre nacionale.