Arbëri

Nga MASHT-i thonë se në Luginë, do të dërgohen libra shqip në mënyrë elektronike

Foto: Ilustrim/Koha
 

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT), planifikon që në Luginën e Preshevës të dërgojë Abetare në mënyrë elektronike, në pamundësi që në shtetin fqinjë ato të dërgohen në mënyrë fizike.

Ministri Shyqiri Bytyqi, në një intervistë për Ekonomia Online, thotë se edhe përkundër përpjekjeve të institucioneve të vendit për të dërguar në komunat serbe të banuara me shqiptarë, libra në shqip, nuk kanë arritur që të gjejnë zgjidhje.