Arbëri

Ndryshimi i kufijve, FT: Plani ballkanik që meriton mbështetje të kujdesshme

Ndryshimi i kufijve, FT: Plani ballkanik që meriton mbështetje të kujdesshme
Foto: Ilustrim

Gazeta britanike Financial Times ka vlerësuar se zyrtarët e SHBA-së dhe BE-së janë gjithnjë e më shumë “të nxehtë” dhe se Berlini “po zbut” qëndrim kur bëhet fjalë për idenë e korrigjimit të kufijve dhe shkëmbimit të territoreve, si një zgjidhje e problemit të Kosovës.

Në analizën e fundit “Plani ballkanik që meriton mbështetjen e të matur”, Financial Times merret me çështjen e rrezikut dhe përfitimeve të idesë së presidentit të Serbisë dhe atij të Kosovës, Aleksandar Vuçiq dhe Hashim Thaçi, për një korrigjim të mundshëm të kufijve dhe shkëmbimin e territoreve.