Thaçi: Marrëveshja me Serbinë do të jetë shumë e vështirë dhe e dhembshme

Thaçi: Marrëveshja me Serbinë do të jetë shumë e vështirë dhe e dhembshme

20 July 2018 12:45

Kryetari i Kosovës Hashim Thaçi, sot në një prononcim, nuk ka dashur të interpretojë atë që mbrëmë i tha ambasadori amerikan Greg Delawie për mundësinë e këmbimit të territoreve në mes Kosovës e Serbisë, por tha se marrëveshja do të jetë shumë e vështirë dhe dhembshme.

Madje Thaçi në pyetjen e KTV-së për mundësinë e shkëmbimit të territoreve, ai evitoi përmendjen e këtij togfjalëshi duke akuzuar grupin KOHA se, siç tha, “sheh vetëm zi”.

Në një prononcim për medie, Thaçi ka paraparë një marrëveshje shumë të vështirë edhe të dhimbshme ndërmjet Kosovës e Serbisë.

“Me kompromise kemi ec 3 dekada. Kemi bo kompromis me partnerët tanë..nuk do të jetë betejë se kush kë do ta mund. Palët do të ndihen të dinjitetshme dhe ta implementonim marrëveshjen”, tha ai.

Ai shtoi se Kosova në asnjë rrethanë nuk guxon ta marrë përgjegjësinë e dështimit të këtij procesi sepse do të cenojë raportet me SHBA-të dhe sipas tij, nëse nuk ndodh marrëveshja do të kemi izolim

“Ne partneritetin me SHBA të duhet ta kultivojmë. Këshillat e sugjerimet kanë qenë të mirëseardhura për ne. Deklarimet e ShBA-ve duhet të merren seriozisht. Marrëveshja përfundimtare do të jetë e dakorduar me SHBA-të dhe BE-në”, tha Thaçi duke përfunduar me fjalinë e tij të rëndomtë “Kosova është vend i pavarur e sovran dhe do të arrijë marrëveshje”.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Zagabria30/07/2018 13:19

Dmth, ska asgje nga sovraniteti me te cilin qe 10 vite po na shperlani trurin. A mund ta kuptojme kete kompromis te dhembshem edhe sikur nje lloj kthimi nen mbikqyrjen direkte te Serbise?

Viktor 31/07/2018 14:16

Realiteti nuk është diçka aktuale, shtrihet me kalimin e kohës, bëhet ndryshe. Në 10 vjet, Amerika është bërë fuqia ekonomike prapa Kinës dhe më pas fuqia politike ka rënë. A do ta parazitojë edhe Amerikën në atë kohë? Mendoni për këtë "realitet" sepse vjen. Serbia nuk do të shkojë askund nga këtu, por do të jetë ende afër, pranë jush, dhe Amerika do të vazhdojë. Kosova e pavarur do të jetë vetëm një rast i shkurtër në historinë e Serbisë.

Shto koment

Të ngjashme