Arbëri

Bie popullsia në moshë për të punuar në Shqipëri

 

Sipas Bankës Botërore, për shkak të plakjesë së dhe emigrimit të lartë, popullsia shqiptare në Shqipëri në moshë pune ka rënë me ritme të shpejta.

Të dhënat që banka publikoi në një raport të posaçëm për punësimin në Ballkanin perëndimor tregojnë se krahasuar me vitin 2010, shqiptarët në moshë nga 15 deri 64 vjeç janë pakësuar me 7 për qind, transmeton tch.