Zgjedhjet 2019

Prokuroria dhe Policia shkojnë në QNR për të përcjell procesin e rinumërimit të votave

Foto: Driton Paçarada / Koha
Foto ilustrim
 

Prokurori i Shtetit është njoftuar sot se kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KZQ), Valdete Daka, përmes ftesës publike ka kërkuar ndihmën e Prokurorisë dhe të Policisë që të jenë prezent brenda objektit të QNR-së, lidhur me hetimin dhe ndjekjen penale të keqpërdorimeve të mundshme në kuadër të procesit zgjedhor 2019, thuhet në njoftimin për media të Prokurorisë.

“Prokurori i Shtetit duke u bazuar në Memorandum Bashkëpunimin dhe koordinimin në mes institucioneve përkatëse ka të përcaktuara ndërmarrjen e aktiviteteve për luftimin me sukses, përfshirë parandalimin, e të gjithë atyre që bien në kundërshtim me dispozitat e ligjit në fuqi lidhur me veprat penale kundër të drejtave të votimit”, thuhet në njoftimin për media të Prokurorisë.