Zgjedhjet 2019

Shoqëria civile kërkonte kuotë 50 për qind për gra në listat zgjedhor

Foto: Driton Paçarada / Koha
 

Përfshirja e gjinisë femërore në kuotën prej 30 qind në listat zgjedhore po kritikohet nga shoqëria civile, pasi po konsiderohet shkelje e Ligjit për Barazi Gjinore.

Ani pse nga Avokati i popullit, Agjencia për barazi Gjinore e Republikës së Kosovës, Demokracia në Veprim dhe Organizata tjera joqeveritare është kërkuar që femrat të jenë me përfaqësim 50 qind, kjo nuk është marrë parasysh nga subjektet politike. Ndërkohë zyrtarë të KQZ-së thonë se është respektuar ligji për zgjedhje.