Via Balcanica

Mali i Zi: Nomadët digjitalë në Malin e Zi

 

Këtu, prapa vendbanimit Hercegova Bijela, çifti bashkëshortor Howe, Filipnja Keç dhe britaniku Xhonathan, i kanë gjetur shtëpinë dhe qetësinë e tyre. Dhe jo vetëm këtë – këtu e kanë edhe punën. Ata janë nomadë digjitalë – punojnë përmes internetit, në një shtet që nuk është vendlindja e tyre. Programim, videolojëra, marketing digjital, kriptovaluta, e-tregtia, dizajni grafik, inteligjenca artificiale... janë vetëm disa prej fushave që mbulohen nga nomadët digjitalë.

Keç dhe Xhonatan janë bllogerë turistikë...