Via Balcanica

“DokuFesti” – dritarja e Kosovës me botën

Pandemia ia ka pamundësuar “DokuFestit” t’i hapë kinematë. Pikërisht me këto pamje është mbyllur edhe edicioni i sivjetmë i festivalit në Prizren. I mbajtur online, këtë verë s’e kishte imazhin e atij të 18 edicioneve të kaluara me kinematë e qytetin plot, hotelet pa asnjë vend të lirë dhe ndikimin e pazëvendësueshëm kulturor dhe ekonomik.

 

Pandemia ia ka pamundësuar “DokuFestit” t’i hapë kinematë. Pikërisht me këto pamje është mbyllur edhe edicioni i sivjetmë i festivalit në Prizren. I mbajtur online, këtë verë s’e kishte imazhin e atij të 18 edicioneve të kaluara me kinematë e qytetin plot, hotelet pa asnjë vend të lirë dhe ndikimin e pazëvendësueshëm kulturor dhe ekonomik.

Por, organizatorët s’janë dorëzuar. I janë kundërpërgjigjur pandemisë me “transmision” digjital. E mesazhi ishte i fuqishëm. “Transmisioni” ka qenë tema e përzgjedhur që në shumë mënyra ka vënë në pah transicionin nëpër të cilin po kalon shoqëria. Se bota dhe çdo gjë po transformohet shumë shpejt.