Vështrime

Gara (e humbur) 2030

Oferta e BE-së, shprehur nga Michel që vendet e Ballkanit Perëndimor të kenë mundësinë e anëtarësimit në BE deri më 2030, është e mirë por nuk ka shumë gjasa. BH-ja, Serbia, Kosova e Mali i Zi jetojnë në zonë konflikti të papërfunduar, edhe pse janë në procese integruese. Çka duhet bërë?

1.

Ka filluar gara: Ballkani Perëndimor dhe BE-ja duhet të bëhen gati që më 2030 BE-ja t’i gjejë si anëtare vendet e Ballkanit Perëndimor.