Vështrime

Obsesioni imperialist i Vladimir Putinit

Përvoja shpaguhet. Michael Thumann raporton mbi zhvillimet në Rusi qe më shumë se 30 vjet. Gjatë kësaj kohe ai ka koleksionuar, seleksionuar, mbledhur dhe imtësuar shumë informata të rëndësishme dhe ka krijuar kontakte të vlefshme në pothuajse çdo shtresë të shoqërisë ruse. Përvoja e gjatë e bën gazetarin dhe korrespondentin nga Moska të gazetës së përjavshme elitare gjermane "Die Zeit", Michael Thumann, njërin prej ekspertëve të Rusisë mendimi i të cilit dëgjohet në Gjermani.

Ukraina është vetëm fillimi: gazetari gjerman dhe eksperti i Rusisë, Michael Thumann, analizon mjeshtërisht në një libër regjimin e Vladimir Putinit. Një lider i tillë mund të paramendohet më shumë duke qëruar patate me Adolf Hitlerin në ferr sesa duke defiluar në panteonin e politikanëve të rëndësishëm të botës

Përvoja shpaguhet. Michael Thumann raporton mbi zhvillimet në Rusi qe më shumë se 30 vjet. Gjatë kësaj kohe ai ka koleksionuar, seleksionuar, mbledhur dhe imtësuar shumë informata të rëndësishme dhe ka krijuar kontakte të vlefshme në pothuajse çdo shtresë të shoqërisë ruse. Përvoja e gjatë e bën gazetarin dhe korrespondentin nga Moska të gazetës së përjavshme elitare gjermane "Die Zeit", Michael Thumann, njërin prej ekspertëve të Rusisë mendimi i të cilit dëgjohet në Gjermani.

Në njëvjetorin e sulmit brutal të Rusisë kundër Ukrainës, Thumann ka botuar një libër mbi regjimin e Vladimir Putinit. Ky është regjimi më i rrezikshëm i botës, paralajmëron Thumann që në titull («Revanche – wie Putin das bedrohlichste Regime der Welt geschaffen hat»). Dhe këtë premtim analitik se përse regjimi i Putinit është më i rrezikshmi në botë, autori e mban edhe brenda kapakëve të librit, ku në blloqe tematike analizon Rusinë putiniste, por edhe vitet ‘90 nën Boris Jelcinin, kur gjendja në Rusi ishte kaotike, mirëpo rusët dhe ruset gëzonin shumë më tepër liri. Sot në Rusi njerëzit arrestohen edhe për një pankartë me mesazh kundër luftës në Ukrainë. Në vitet ‘90 kjo nuk ka ndodhur.