Vështrime

Futbolli – Meka e korrupsionit

Blatteri u shkarkua, dhe iu ndalua angazhimi publik për gjashtë vjet, dënim që tashmë i ka kaluar. Nuk i dihet, edhe mund të kandidojë sërish për ta marrë nën kontroll FIFA-n. Me të në krye, nuk do të ishte çudi që më 2030-n kampionati të mbahet në Korenë e Veriut

Blatteri u shkarkua, dhe iu ndalua angazhimi publik për gjashtë vjet, dënim që tashmë i ka kaluar. Nuk i dihet, edhe mund të kandidojë sërish për ta marrë nën kontroll FIFA-n. Me të në krye, nuk do të ishte çudi që më 2030-n kampionati të mbahet në Korenë e Veriut

Të dielën nis kampionati më kundërthënës botëror i futbollit. Mbahet në Katar, në Lindjen e Afërt dhe mbahet në vjeshtë – që kurrë nuk ka ndodhur deri më tani.

Arsyeja për këtë të dytën është shumë e logjikshme: është moti dhe temperaturat tejet të larta në stinën e verës atje: në muajin korrik temperatura minimale shënon diku 30 shkallë, e maksimalja nja 42 shkallë të Celsiusit – që natyrisht është e padurueshme për një këmbësor, e lëre më për dikë që duhet vrapuar mesatarisht 7 kilometra për ndeshje.