Vështrime

Hiç mos t’ju bëhet vonë

Nëse qëllimi, pas 20 vjetësh, është që Qirkuzi të futet në rend, atëherë duhet nisur me sanksionimin e të gjithë atyre që nuk janë në sallë, të nënshkruar apo jo, në kohën kur mbahet mbledhja plenare. Këtyre duhet futur disiplinën e shkollës në Kuvend – nuk ka me dalë pa lejen e mësuesit/arsimtarit, as në tualet bile, derisa nuk bie zilja e pushimit të gjatë apo të shkurtër, varësisht se sa cigare e kafe do t’i pinë në bufenë e Kuvendit. Aty ku, natyrisht, kjo është e ndaluar me ligj. Po këtyre s’u bëhet vonë as për këtë punë

Nëse qëllimi, pas 20 vjetësh, është që Qirkuzi të futet në rend, atëherë duhet nisur me sanksionimin e të gjithë atyre që nuk janë në sallë, të nënshkruar apo jo, në kohën kur mbahet mbledhja plenare. Këtyre duhet futur disiplinën e shkollës në Kuvend – nuk ka me dalë pa lejen e mësuesit/arsimtarit, as në tualet bile, derisa nuk bie zilja e pushimit të gjatë apo të shkurtër, varësisht se sa cigare e kafe do t’i pinë në bufenë e Kuvendit. Aty ku, natyrisht, kjo është e ndaluar me ligj. Po këtyre s’u bëhet vonë as për këtë punë

Pra, u bënë tri javë grevë në arsim dhe viktimat më të mëdha vazhdojnë të jenë fëmijët. Krejt çfarë pamë e dëgjuam deri tash, qenë ankesat e përfaqësuesve të SBASHK-ut; thumbimet e ministrit të Financave, fjalosjet në Komisionin parlamentar për Arsim, nja dy-tri protesta të vogla dhe kokëfortësi maksimale, nga ta sjellësh.

Ndërkohë, situata ekonomike nuk është se po ndryshon për të mirë. Çmimet po vazhdojnë të rriten, pos derivateve që janë vënë nën kontroll; ministri i Shëndetësisë po vazhdon të sorollatet lart e poshtë; në FB po bëjnë gara kush ka dalë i pari në fotografi me Bidenin, e fëmijët po rrinë në shtëpi duke pritur që të rriturit që janë përgjegjës për bazat e shkollimit të tyre, të vendosin nëse duhen të kthehen të punojnë ose jo.