Vështrime

Çrregullimi akut i deficitit të lidershipit

Minjtë janë të parët të cilët e lëshojnë anijen që fundoset. Një ngjarje e ngjashme është duke ndodhur me Qeverinë britanike, ku deri në momentin në të cilin po shkruaj 52 (dhe ky numër rritet nga minuta në minutë) pjesëtarë të kabinetit të kryeministrit Boris Johnson kanë dhënë dorëheqjet e tyre dhe kanë shprehur pakënaqësinë e tyre me joseriozitetin se si vendi është duke u udhëhequr. Përkundër faktit se të gjithë e kërkuan dorëheqjen e kryeministrit, Boris Johnson vazhdon që ta kryejë detyrën e tij dhe kërkon emra të rinj atje nga fundi i anijes për t’i zëvendësuar të dorëhequrit. Arsyet të cilat ai i jep për mosdorëheqjen e tij janë lufta në Ukrainë, situata e ndjeshme politike e financiare, si dhe masat e ndërmarra për t’i zbutur ato.

“E dëgjova deklaratën e Radojçiqit, që fliste aty nga ndonjë kodër e Leposaviqit. Deformimi im profesional nga përvoja me muzikën më bëri që ta dëgjoja tonalitetin e njëjtë, diksionin e njëjtë, fjalorin e njëjtë dhe ritmikën e fjalëve si të Vuçiqit... Presidenti i Serbisë më pas deklaroi se nuk i intereson se çfarë deklaron Radojçiqi dhe se, sipas tij, ato deklarata mund t’i bëjë prej cilit vend të dojë, sepse është një qytetar i lirë. Me këtë deklaratë Vuçiqi fillimisht e pastron veten nga trazirat e mundshme në veri në një të ardhme të afërt, duke hedhur topin kinse te Radojçiqi

Minjtë janë të parët të cilët e lëshojnë anijen që fundoset. Një ngjarje e ngjashme është duke ndodhur me Qeverinë britanike, ku deri në momentin në të cilin po shkruaj 52 (dhe ky numër rritet nga minuta në minutë) pjesëtarë të kabinetit të kryeministrit Boris Johnson kanë dhënë dorëheqjet e tyre dhe kanë shprehur pakënaqësinë e tyre me joseriozitetin se si vendi është duke u udhëhequr. Përkundër faktit se të gjithë e kërkuan dorëheqjen e kryeministrit, Boris Johnson vazhdon që ta kryejë detyrën e tij dhe kërkon emra të rinj atje nga fundi i anijes për t’i zëvendësuar të dorëhequrit. Arsyet të cilat ai i jep për mosdorëheqjen e tij janë lufta në Ukrainë, situata e ndjeshme politike e financiare, si dhe masat e ndërmarra për t’i zbutur ato.

Një thënie e vjetër turke thotë "kur ta vendosësh palaçon në fron, ai nuk shndërrohet në mbret, mirëpo pallati shndërrohet në cirk". Mendoj se ky proverb më së miri e sqaron gjendjen aktuale politike me politikëbërësit e shekullit 21. “Palaço” nga të gjitha anët e globit, të cilët luajnë me fatin e 8 miliardë njerëzve e ku pjesa më e madhe e këtyre njerëzve as që ia kanë haberin se çfarë ndodh sot nëpër botë. Britania e Madhe momentalisht përballet me çrregullimin akut të deficitit të lidershipit.