Vështrime

Kosova dhe efektet e 24 shkurtit

Agresioni rus kundër Ukrainës ka ndryshuar qëndrimet e BE-së dhe disa shteteve të BE-së ndaj Kosovës. Ky momentum duhet të shfrytëzohet nga pala kosovare.

Agresioni rus kundër Ukrainës ka ndryshuar qëndrimet e BE-së dhe disa shteteve të BE-së ndaj Kosovës. Ky momentum duhet të shfrytëzohet nga pala kosovare.

Lajmi i fundit është ky: Parlamenti Europian miratoi sot një rezolutë ku theksohet se marrëveshja përfundimtare mes Kosovës dhe Serbisë duhet “të bazohet në njohjen të ndërsjellë”. 14 vite pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës, kjo është hera e parë që në një dokument të institucioneve të BE-së përmendet njohja e ndërsjellë.

Agresioni rus kundër Ukrainës ka ndryshuar qëndrimin jo vetëm të Parlamentit të BE-së, por edhe të disa shteteve të BE-së ndaj Kosovës. Ky momentum duhet të shfrytëzohet nga pala kosovare.