Vështrime

Hiroshima, Nagasaki, €di Rampa* bëri kakën

Kaloi edhe një javë përplot ngjarje të ngjeshura me aktivitete politike në rrafshin ndërkombëtar e vendor.

Nuk jam i vetmi ambasador që e përdor këtë lloj gjuhe. Të njëjtën shprehje e kishte përdorur edhe ambasadorja amerikane në Kosovë, Tracey Ann Jacobson, kur u ishte drejtuar politikanëve kosovarë me thënien e famshme: "Mos e llini punën". Si duket, në histori të huajt na njohin për aftësinë tonë që rrjedhat historike t’i kurorëzojmë me këtë proces natyror fiziologjik. Përse të mos fillojmë edhe ne që ta shohim dhe ta kuptojmë veten për aftësinë tonë me të cilën disponojmë?

Kaloi edhe një javë përplot ngjarje të ngjeshura me aktivitete politike në rrafshin ndërkombëtar e vendor.

Gjithsesi, në qendër të vëmendjes për sferën tonë gjeopolitike të interesit mbetet takimi i radhës i iniciativës “Open Balkan”, i cili u mbajt në Ohër të Maqedonisë Veriore.