Vështrime

Sa larg jemi

Asnjëherë nuk mësuam. Nuk deshëm. Dhe përherë e fajësuam dikë tjetër për arrogancën, pafytyrësinë dhe, njëkohësisht, paaftësinë tonë

Kësaj radhe po e shkruaj kolumnën nga një qytet amerikan që i ka rreth 700 mijë banorë.

Pjesën më të shëmtuar të historisë e ka faktin se vendi ku është ndërtuar ka qenë tokë e fisit autokton Massachusett, të cilin kolonialistët e kanë shkatërruar, duke ua marrë të gjitha: tokën, pasurinë, identitetin.