Vështrime

Lufta për kredibilitetin e mediave

Dikush sot do të kërkonte një ilaç për media. Ironia është se potencialisht ai paraqet rrezik më të madh se sëmundja vetë

Ka qenë më e lehtë të luftohej për lirinë e shtypit kur sulmohej vetëm nga jashtë.

Kanë kaluar tri dekada qëkur nisën të shfaqeshin “mediat e reja” të asaj kohe në rajon. Por edhe para kësaj periudhe ka pasur gazetarë mjaftueshëm inventivë për të përçuar porosi mes rreshtave të lajmeve të lejuara në mediat e kontrolluara nga shteti. E në Kosovë masat e dhunshme të vitit 1990 përzunë gazetarët shqiptarë nga aty dhe prodhuan atë prerjen e qartë që çoi në evoluimin e mendësisë dhe identitetit të mediave dhe gazetarëve të lirë.