Vështrime

Tertium non datur

Ditari im sot shënon disa prej datave e ngjarjeve historike që s’kam se si të mos i përmendi. Po e shënojmë 23-vjetorin e bombardimeve të NATO-s ndaj Serbisë për parandalimin e gjenocidit dhe përndjekjes masive të popullatës shqiptare të Kosovës.

Se a është loja me fjalët mbi përdorimin e armëve bërthamore vetëm një blof i Putinit dhe aparatçitkëve të tij, kjo mbetet që të analizohet dhe të shihet. Porse nuk duhet harruar faktin se janë pikërisht rusët ata që e zbuluan “ruletin rus”, “lojën” me një plumb të vetëm të karikuar në mullirin e revoles, të cilin lojtari e sjell dhe e afron në pocërrkën e tij, e pastaj e tërheq këmbëzën. Po qe se është me fat, nuk do të hasë në vrimën e mullirit që e mban plumbin. Është ky një shembull shumë ironik, porse kush do të mund të garantonte se, pas të gjitha atyre që po ndodhin në terren, Putini nuk do ta luajë ruletin rus edhe ndaj Rusisë. Por kësaj radhe me raketat bërthamore?!

Ditari im sot shënon disa prej datave e ngjarjeve historike që s’kam se si të mos i përmendi. Po e shënojmë 23-vjetorin e bombardimeve të NATO-s ndaj Serbisë për parandalimin e gjenocidit dhe përndjekjes masive të popullatës shqiptare të Kosovës.

Njëra prej aktoreve kryesore që doli në mbështetje të intervenimit të NATO-s ishte sekretarja amerikane e Shtetit, Madeleine Albright, e cila vdiq të mërkurën nga kanceri, në moshën 84-vjeçare.