Vështrime

Kur merr fund kjo torturë?

Më 14 janar në mbrëmje “Koha Ditore” njoftoi se “Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 585 raste të reja me COVID-19, që përbën numrin më të lartë të të infektuarve brenda një dite gjatë vitit 2022”. Autoritetet u kanë bërë thirrje qytetarëve për respektim masash e vaksinim, me paralajmërimin për përkeqësim të situatës. Pas një kohe të gjatë pa viktima, prapë po shënohen raste të vdekjes nga virusi korona dhe mutacionet e tij. Po më 14 janar u bë e ditur se në Shqipëri vdiqën shtatë njerëz si pasojë e infektimit me virus. Më 13 janar “Koha Ditore” njoftoi se Prishtina prin me COVID-19, gjashtëfish më shumë raste se komuna e dytë (Prizreni).

Virologu i njohur gjerman Christian Drosten është optimist se dimrin tjetër jeta do të kthehet pothuaj në normalitet

Më 14 janar në mbrëmje “Koha Ditore” njoftoi se “Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 585 raste të reja me COVID-19, që përbën numrin më të lartë të të infektuarve brenda një dite gjatë vitit 2022”. Autoritetet u kanë bërë thirrje qytetarëve për respektim masash e vaksinim, me paralajmërimin për përkeqësim të situatës. Pas një kohe të gjatë pa viktima, prapë po shënohen raste të vdekjes nga virusi korona dhe mutacionet e tij. Po më 14 janar u bë e ditur se në Shqipëri vdiqën shtatë njerëz si pasojë e infektimit me virus. Më 13 janar “Koha Ditore” njoftoi se Prishtina prin me COVID-19, gjashtëfish më shumë raste se komuna e dytë (Prizreni).

Tani si arsyetim mund të thuhet se në Prishtinë ka më shumë banorë, andaj edhe më shumë infektime. Por kjo është gjysma e së vërtetës. Pjesa tjetër e së vërtetës ndërlidhet me mosrespektimin e masave. Certifikatën e vaksinimit nuk ta kërkon askush askund, me përjashtim të pyetjes në sportelin e kontrollit të pasaportave në aeroport. Aty-këtu në lokale të Prishtinës ka disa njoftime në hyrje se klientët duhet të kenë certifikatën e vaksinimit.