Vështrime

Patriotizëm i bërë ylym për qylym!

Krekosjet, inatet, hakmarrjet politike, në situatën në të cilën gjendemi, nuk i sjellin Kosovës e as popullit të saj asnjë të mirë përveç ndasive edhe më të thella. E te ne edhe sorrat kanë arritur që të politizohen dhe të rreshtohen në mënyrë partiake. Në një vend ideal apo, le të themi, në një vend funksional ku njerëzit do të shikonin përtej inateve të tyre personale dhe partiake, pushtet e opozitë do të uleshin bashkë dhe do të vendosnin sesi do të duhej vepruar më tutje si shtet, pasi që me këto vendime dhe pasoja nuk do të jetojmë vetëm ne, por edhe gjenerata të tëra pas nesh

Krekosjet, inatet, hakmarrjet politike, në situatën në të cilën gjendemi, nuk i sjellin Kosovës e as popullit të saj asnjë të mirë përveç ndasive edhe më të thella. E te ne edhe sorrat kanë arritur që të politizohen dhe të rreshtohen në mënyrë partiake. Në një vend ideal apo, le të themi, në një vend funksional ku njerëzit do të shikonin përtej inateve të tyre personale dhe partiake, pushtet e opozitë do të uleshin bashkë dhe do të vendosnin sesi do të duhej vepruar më tutje si shtet, pasi që me këto vendime dhe pasoja nuk do të jetojmë vetëm ne, por edhe gjenerata të tëra pas nesh

Përfundoi edhe një kremte patriotike e Ditës së Pavarësisë së Shqipërisë. Flamujt me shkabën dykrenore u palosën dhe u vendosën në sirtarët e shumtë.

Kësaj radhe, përveç flamujve, na ka dalë punë që t’i shkundim dhe palosim edhe qilimat patriotikë. Shqiptari asnjëherë nuk zhgënjen me nivelin e kreativitetit për ta shpalosur apo palosur patriotizmin e tij.