Vështrime

Gypat!

Kjo është kështu, sepse çdo dështim amerikan dhe perëndimor për të bartur burime strategjike të energjisë në hapësirën e dizajnuar si strategjike nga rusët, nuk përbën pos një dështim kardinal në politikën e jashtme amerikane, devijim nga plani strategjik për sigurinë energjetike të aleatëve, rrezikim të sigurisë të Izraelit dhe të tjerëve në Lindje të Mesme dhe, në fund, ngecje serioze në politikat e balancimit të projektit imperial kinez. Kjo është arsye pse Kurti duhet të ndalojë gropimin në zorrët e amerikanëve dhe aleatëve të tyre!

Dy talljet e para: “Amelika – Amelika” dhe “Shtëpia e Bardhë e Shtëpia e Kuqe”!

Tallja me fuqitë e mëdha ka ndodhur gjatë historisë. Ajo është bërë nga vetë fuqitë e mëdha, që ndërmjet vete kanë këmbyer e përqeshur vetitë dhe politikat respektive në mënyrë reciproke. Lufta e Ftoftë mbahet mend për një gjë të tillë, kur rusët përmes gojës së përfaqësuesit të tyre të parë në OKB, Andrei A. Gromiko, kishin vënë rekordin me njëzet e gjashtë vënie të vetos në rezolutat dhe vendimet e Këshillit të Sigurimit, aq sa mbahet mend si “Nyet Man” (“njeriu i jo-së”). Këto “jo” shprehnin refuzimin e çdo gjeje që vinte nga Amerika.