Vështrime

“Trumpimi” i Francës

Çfarëdo që të vendosë Zemmouri, ai, së bashku me “CNews” dhe media të tjera të krahut të djathtë, kanë ndryshuar debatin, duke detyruar të gjithë kandidatët të përqendrohen në emigracionin dhe krimin. Macronit, gjithashtu, i është dashur të përshtatet, e reflektuar në vendimin e tij për të vendosur kufizime të rrepta në autorizimet e vizave për shtetasit marokenë, algjerianë dhe tunizianë. Pa u bërë ende kandidat, Zemmouri është tashmë një forcë në zgjedhjet e vitit të ardhshëm

Sipas një anketimi të ri që dridhi mbarë Francën, Eric Zemmour, eseisti djathtist dhe drejtuesi i njohur i një emisioni analitik televiziv, do të fitonte 17 për qind të votave nëse do të garonte në zgjedhjet e ardhshme presidenciale. Kjo do ta vinte në vendin e dytë, para Marine Le Penit të së djathtës ekstreme, Marshin Kombëtar.

I njohur qysh prej fillimviteve dy mijë për paraqitjet e tij popullore televizive dhe kolumnën e tij të rregullt në gazetën konservative, “Le Figaro”, Zemmour është kthyer në lojtar të rëndësishëm në një lojë politike që ai shpreson ta destabilizojë – megjithëse ka pak gjasa për mundësinë e tij për garën presidenciale. Megafoni i tij politik është “CNews”, kanal televiziv me ndikim i mbështetur nga miliarderi Vincent Bollore, pronar i rëndësishëm i grupit “Vivendi”. Megjithëse programet më të shikuara të tij nuk joshin më shumë se 800 mijë shikues, “CNews” ka dyfishuar audiencën në katër vjetët e fundit, duke dalë në vendin e dytë në mesin e kanaleve televizive franceze me program prej 24 orësh.