Vështrime

Punëtorë pa punë, punë pa punëtorë

Kosova është vendi me papunësinë më të lartë në Evropë. Por, paradoksalisht, gjithnjë e më shumë biznese po ankohen se kanë vështirësi të shumta në sigurimin e punëtorëve.

Ekonomia e Kosovës po tregon shenja të një paradoksi: në njërën anë papunësi të lartë, e në anën tjetër bizneset nuk po arrijnë të punësojnë punëtorë

Kosova është vendi me papunësinë më të lartë në Evropë. Por, paradoksalisht, gjithnjë e më shumë biznese po ankohen se kanë vështirësi të shumta në sigurimin e punëtorëve.

Të dhënat e fundit të ASK-së për tregun e punës tregojnë se papunësia në nivel vendi në fillim të vitit 2021 është 25.9%, me një shkallë më të lartë të papunësisë tek gratë (32.3%) dhe tek të rinjtë (49.1%). Sipas ASK-së, janë 347,071 të punësuar në Kosovë, apo një numër më i ulët i të punësuarve sesa në vitin 2018 kur ishin më shumë se 363 mijë të punësuar.