Vështrime

Edi Rampa II

"Është gjë e kollajshme të hapësh një dyqan, por ta mbash atë të hapur është tjetër gjë". E fillova ditarin tim me këtë proverb të vjetër kinez për t’i rikujtuar edhe ortakët e “OPEN Balkan” se edhe për ta vlen po e njëjta maksimë.

Pse Serbia e luan këtë lojë, ajo gjë mund të kuptohet e edhe të "arsyetohet" në atë logjikën se si ata i mbrojnë interesat e tyre, por përse Edi Rampa hyn në këtë valle aq të dëmshme qoftë për Shqipërinë e qoftë për Kosovën shkon përtej imagjinatës sime. Pse duhet Shqipëria të bëhet pjesë e lojërave dhe pazareve serbe me Rusinë, Kinën, Evropën dhe Amerikën? A nuk duhej që prioriteti i Shqipërisë të ishte dhe të mbetej integrimi evropian? Obligimet të cilat Shqipëria i ka marrë mbi vete për t’u bërë pjesë e atij organizimi politiko-ekonomik. Pse duhet Shqipëria të bëhet vegël e shantazheve serbe ndaj partnerëve të saj ndërkombëtarë në të ardhmen? Qytetarët e Shqipërisë e kanë lëvizjen e lirë me shtetet e BE-së. Cila na qenka lëvizja e lirë me Serbinë, e cila na qenka aq jetike, përveç në lojërat e pista serbe dhe ngritjen e çmimit të pazareve të tyre ndërkombëtare me lojtarët dhe interesat e mëdha politike të vendeve, të cilat i përmenda më herët? Edi Rampa jo vetëm që ka shënuar autogol, por e ka qitur edhe Kosovën në pozitë jashtë loje

"Është gjë e kollajshme të hapësh një dyqan, por ta mbash atë të hapur është tjetër gjë". E fillova ditarin tim me këtë proverb të vjetër kinez për t’i rikujtuar edhe ortakët e “OPEN Balkan” se edhe për ta vlen po e njëjta maksimë.

Do të më thoni ju: "Po, more ambasador, ku kanë ata kohë të merren me çka thua ti në ditarin tënd".