Vështrime

Hajnia ka shumë emra

Derisa nuk i shikon deklaratat e pasurisë së politikanëve dhe shërbyesve civilë; derisa nuk merr vesh edhe sa e sa para janë vjedhur, apo janë marrë a dhënë mitë për të kryer shërbime, apo janë përdorur për t'u shpërlarë me provizionin për shpëlarësin - nuk e kupton se Kosova është një vend jashtëzakonisht i pasur. Dhe se ka shumë pasanikë, që paratë nuk i mbajnë vetëm këtu, por që i kanë shpërndarë në kushedi cilat parajsa fiskale

Derisa nuk i shikon deklaratat e pasurisë së politikanëve dhe shërbyesve civilë; derisa nuk merr vesh edhe sa e sa para janë vjedhur, apo janë marrë a dhënë mitë për të kryer shërbime, apo janë përdorur për t'u shpërlarë me provizionin për shpëlarësin - nuk e kupton se Kosova është një vend jashtëzakonisht i pasur. Dhe se ka shumë pasanikë, që paratë nuk i mbajnë vetëm këtu, por që i kanë shpërndarë në kushedi cilat parajsa fiskale

Lajmi i gëzueshëm i javës është se arritën 180 mijë vaksina të blera dhe se vaksinimi përnjëmend masiv nisi këtë javë. Vetëm ditën e djeshme janë vaksinuar mbi 9600 veta, kurse numri i përgjithshëm i të vaksinuarve do ta kalojë 200-mijëshin sot. Nga ana tjetër, incidenca e të infektuarve vazhdon të jetë e ulët, edhe pse dje u regjistruan dy vdekje si pasojë e virusit.

Mbase nuk është herët të thuhet se tashmë i kemi hyrë shtegut të një normalizimi, të cilin jemi duke e pritur thuajse një vit e gjysmë. Me ndjenjën se bile për një kohë do të jemi të sigurt se nuk do të përfundojmë në spital, edhe nëse sëmuremi pas vaksinimit.